hits

a hint of

- interior food travel family -

Do you read me?

 • 26.02.2017, 09:00

God morgen! 

Søndag - har du sovet lenge? 
Her i huset er vi godt i gang med dagen, vi har rukket både kaffe og Barne-TV.

Vi har bollebaking på planen i dag, og så bør vi vel komme oss ut en tur for å få litt luft. I tillegg håper jeg at jeg får lest noen sider i boka jeg lånte med meg fra biblioteket i går. Jeg har alltid vært glad i å lese og før kunne jeg lese meg gjennom 7-8 bøker på en 14.dagers ferie. Nå er det litt vanskelig, blir sjelden mye tid til å lese med snupp i hus. 
Når jeg er ute og reiser kjøper jeg ofte med meg bøker og blader. Jeg synes det er kjempespennende å hente inspirasjon fra andre enn de tradisjonelle magasinene vi har her hjemme. To av bøkene som har blitt hjem er bøkene fra fvonf. Disse kjøpte jeg i Berlin og de forteller historiene til kreative folk rundt om i verden. Jeg synes det er utrolig kjekt å se bilder fra litt utradisjonelle hjem og i tillegg lese historier om mennesker som kanskje ikke lever et vanlig A4 liv. Har du planer om en tur til Berlin kan jeg anbefale bokhandelen Do you read me - her har de mange flotte bøker og magasiner!

 

 

Ha en finfin fastelavn-søndag!

 


 

Do you read me - a great bookstore if you are visiting Berlin. I love to read, I just wish I had more time...

 #interiør #fastelavn #boller #interior #bøker #lese #reisetips #reise #berlin

The green room

 • 25.02.2017, 17:44


Det er så deilig når helgen kommer, endelig hjemme når det er lys å ta bilder i. 
I dag tidlig skinte sola da vi skulle spise frokost, nesten så vårfølelsen kommer snikende. Nå.... ja, nå laver snøen ned - ikke mye vårfølelse igjen kan man si:) 

Vi har rukket en tur på en av gjenbruksbutikkene og en tur på biblioteket. Det ble lite handling, men det er jo alltid gøy å kikke. Og det kan jo hende jeg kommer over den senga jeg leter etter!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt bilder fra spisestua vår. Dette rommet har skiftet farge tre ganger etter at vi flyttet inn for 3 år siden. Nå tror jeg vi har den rette fargen for en stund. Jeg synes denne mørkegrønne er helt perfekt i spisestua og rommet kjennes lunt å være i. Det tok en stund før vi fant frem til riktig farge og på et tidspunkt tror jeg vi hadde 8 ulike grønne fargeprøver på veggen. Vi endte opp med en som heter Intense Lyon fra Nordsjö.

 

 

Det store blomsterbildet kjøpte jeg i Amsterdam i høst og lysestaken er fra gjenbruksbutikken. 

En fredagsbukett på bordet, fine farger. 

 


 

Our dining room, I love the dark green colour from Nordsjö

 

 

#interiør #spisestue #farger #lørdag #blogg

 

Making plans

 • 22.02.2017, 20:53

Jeg har lovet lille snupp nytt rom. Det er hun har nå er litt lite, og når vi uansett snart må inn med ny seng passer det å bytte. Mannen er nok ikke enig. Vi har nemlig akkurat fått orden på kontoret/hobbyrommet, og det er dette rommet jeg har tenkt å bruke til barnerom. Nevnte jeg at mannen skal ut å reise snart? Vel, det skjer nok når han er på tur.

Jeg tror jeg har bestemt meg for farger. Her er fargeprøver på de nye fargene til Jotun, og det er Deco Pink som leder foreløpig. Jeg har vært på Stoff og Stil og kjøpt diverse stoffer, planene er klare for hva de skal brukes til.

Når det gjelder seng har jeg veldig lyst til å få tak i en gammel skuvseng som ikke er malt. Autosøk på finn.no er slått på,  så det er bare å smøre seg med tålmodighet!

 


 

Deco pink, the colour I am planning for the new kids room


#interiør #interior #barnerom #kidsroom #farger #rosa #oppussing #pink 

Road trip

 • 21.02.2017, 22:59

Vi startet tidlig, kjørte først til Los Gigantes for å se på klippene der. Spiste en is i morgensolen og ruslet en liten tur rundt i byen. Etterpå satte vi kursen opp mot fjellene, en liten feilkjøring gjorde at vi ikke tok den planlagte ruta gjennom Masca-dalen til Buenavista. Vi kjørte heller rett nord og kom ned på østsiden av byen. Det var bratt, b r a t t. Jeg som har høydeskrekk satt helt stiv av skrekk i passasjersetet og ba om at bremsene ikke skulle ryke. De gangene jeg turte å gløtte litt med det ene øyet fikk jeg med meg den utrolig fine utsikten. Små landsbyer langt langt der nede - og smale, svingete veier for å komme ned dit.

Vel fremme i Buenavista ble det en kopp kaffe på en restaurant helt i vannkanten før vi tok turen bort til golfbanen som lå rett ved siden av. Der overrasket vi en kompis av mannen. Han jobber der, men viste ingenting om at vi var på øya. Det ble noen hyggelige timer og en god lunsj.


 

Så var det Masca-dalen som stod for tur. Fantastisk natur og utsikt, dype daler og høye fjell. Man blir jo ganske imponert over at det bor mennesker her, hus som klamrer seg fast til fjellsidene. Fremdeles smale og svingete veier, svette håndflater og flere bønner om at bremsene måtte holde. Jeg er ikke spesielt høy i hatten når det kommer til denne type biltur. Men er du på Tenerife så anbefaler jeg allikevel vel å ta turen, vel verdt det.


 Vi stoppet i en landsby på vei mot Teide, tok en kopp kaffe og kikket litt på et lokalt marked. Vi møtte også på et lokalt begravelsesfølge, de gikk gjennom byen etter bilen med kisten. Dette var nok en av de tingene lille snupp husker best fra hele dagen. Mange spørsmål om hvorfor akkurat denne mannen måtte dø. Det er mye man lurer på når man er 3 og et halvt år...
 

Siste etappe for dagen var opp på Teide. Fine, rette strekk med brede veier, mor kunne puste ut og nyt synet av naturen uten å få hjerteproblemer. Det er utrolig fascinerende å se hvordan landskapet forandrer seg og hvor variert naturen er på øya. Vi var ikke helt oppe på Teide, vi var der så sent at det ikke var noe vits å ta taubanen opp. Vi brukte heller litt tid nede på platået og jeg fikk følelsen av å være på prærien. Helt øde var det. Manglet bare en hest for å gjøre cowboy-følelsen komplett. 

Etter en fantastisk fin tur var vi tilbake på hotellet. Slitne og trøtte, med mange nye minner :)

 


 

Road trip across the island. We got to see the Masca valley, Buenavista and Teide. Amazing nature and lots of new memories.#reise #travel #tenerife #spania #roadtrip #blogg #familie

Colour me happy

 • 19.02.2017, 00:57

 

Jeg er glad i farger og har vært opptatt av å få inn farger i huset vårt. Da vi overtok for 3 år siden var alle rom malt i fargen "bomull" og vi var relativt kjapt ute med å endre på det. Man blir jo rett og slett mye gladere av å ha farger rundt seg!

Jeg maler nok hyppigere enn gjennomsnitts-nordmannen og får stadig spørsmål fra venner og kollegaer om det har skjedd noe på malingsfronten. Når mannen er ute og reiser har det nesten blitt en tradisjon å kjøpe inn et par spann med maling og fornye et rom. Jeg er ikke den mest tradisjonelle når det kommer til fargevalg og det var et par stykker som rynket på nesen da jeg fortalte jeg hadde malt stua rosa( og sperret øynene opp da de hørte jeg hadde gjort det uten å få "tillatelse"). 

Rosa stue ble kjempetøft og vi er veldig happy med det!

 

Hva er din favorittfarge i interiøret?

 Passion for colours - our pink livingroom makes me happy. 

 

#interiør #interior #stue #farger #rosa #oppussing #blogg
 

Kitchen & kombucha

 • 16.02.2017, 23:16

 

En stund før jul forsøkte jeg meg på å lage kombucha. Det ble ikke helt vellykket, det ble rett og slett ikke noe kullsyre i den - sannsynligvis har jeg brukt en kork som ikke har vært tett. 

Nå har jeg tenkt å prøve meg igjen og i dag kokte jeg opp te som står til avkjøling. Så da krysser jeg fingrene for at jeg har fiks-ferdig kombucha i kjøleskapet om et par uker. Lurer du på hva kombucha er, og hvordan du lager det kan du ta en titt på denne beskrivelsen. 

 


 

Fermented tea - kombucha

 


 

#interiør #kjøkken #kombucha #helse

What I like (1)

 • 16.02.2017, 00:02

 

Akkurat nå liker jeg disse 5:

 


 

Link love, get inspired - photo, music, food, wallpaper

 #interiør #musikk #foto #mat #food #music #photo #interior #blogg

Urban Jungle

 • 13.02.2017, 22:53

 

Første gangen jeg hørte om Urban Jungle Bloggers var i Amsterdam på Meet the Blogger konferansen i 2015. Igor og Judith som er står bak nettsidene fortalte om deres lidenskap - planter.  På nettsidene deler de trender, DIY-tips, inspirerende bilder og utfordringer. Man kan melde seg på et nyhetsbrev og bli med å dele egne bilder av sitt "grønne hjem".

Igor og Judith var på konferansen i Amsterdam i fjor også, og da hadde de et lengre innlegg om boken de nettopp hadde lansert. Boken er en samling av historier fra hele Europa om folk som lever med grønne planter. I tillegg er den full av tips og triks, alt fra hvordan stelle planter til morsomme DIY-tips.  Jeg måtte selvfølgelig sikre meg et signert eksemplar og anbefaler den til andre plante-glade folk!

Jeg kan ikke skryte på meg de grønneste fingrene, men sukkulenter klarer jeg å holde  liv i. Noe av det morsomste med sukkulenter er at det er superenkelt å lage flere planter. Knekk av et blad eller en stengel, la den ligge i litt vann (enten i et glass eller oppå fuktig jord) Når den har laget nye røtter er det bare å plante den. Lett som en plett - prøv selv :)

 


 

If you are looking for some green inspiration, Urban Jungle Bloggers is a great place to start.

 

#interiør #interior #grønneplanter #greenplants #urbanjungle #bloggtreff 

Sunday

 • 12.02.2017, 22:35

 

I dag var det enkelt å bestemme seg for søndagsutflukt. Med skiløyper 100 meter fra inngangsdøra var det bare å hente frem ski og akebrett. Det ble noen fine timer ute i sola. 

 


 

Sunday = fun day

 #familie #tur #natur #vinter #family 

Tenerife

 • 12.02.2017, 10:32
En uke på Tenerife har gjort godt for kropp og sjel. Vi har vært på familietur, skikkelig charter - veldig praktisk når man har med barn. All inclusive og barneklubb, fornøyd snupp gir også fornøyde foreldre!

Hotellet vi bodde på het Bahia Principe Tenerife og ligger på Costa Adje. Det er en del av en resort som består av to hoteller. Vi bodde på det andre hotellet for to år siden og var veldig fornøyd, så valget av sted var ikke så vanskelig når vi skulle finne årets ferie.

Hotellene har hver sin buffet-restaurant, i tillegg finnes det fire à la carte restauranter man kan booke seg inn på. Ferierer du en uke som oss, kan du velge 3 kvelder med à la carte.

 

Når man reiser med en badeglad 3-åring bruker man naturlig nok M Y E tid i bassenget - som heldigvis er oppvarmet (veldig praktisk når mams er en vassfis og en frysepinn!). Barneklubben var selvfølgelig en hit, bursdagsparty, skattejakt og andre aktiviteter. Og disko - vi har dansa og sunget både med Lollo og Bernie og maskotene fra den internasjonale barneklubben. 
 

Vi leide bil en dag, det er alltid fint å lufte seg litt og som regel er det jo utfluktene man tar man husker best fra ferien. Mer om bilturen kommer i løpet av uken.

Her hjemme snakkes det allerede om neste gang vi skal til Tenerife, spørs om vi ikke må gi etter for en ny tur til neste vinter :)


 

One week at Tenerife. We spent most of the time by the pool. Happy kid - happy parents! 

 

#reise #travel #tenerife #familie #family

Velkommen

 • 07.02.2017, 22:53

 

 

Et hint av farger, reiselyst, interiør, mat og mine fine.

 


 

A hint of whatever makes me happy...


 

Om meg

a hint of

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no