a hint of

- interior food travel family -

Suppetid

  • 04.09.2017, 07:33

 

Høst er som kjent suppetid og jeg har testet ut rødbetsuppe her i huset. 

 

Lille frøkna rynka bare på nesa og ikke engang rosafargen fikk henne til å spise mer enn et par skjeer. Hos oss voksne falt den i smak, 2 av 3 som godkjente altså! 

Har du lyst til å teste kan du for eksempel bruke samme oppskrift som jeg gjorde, den finner du her; R Ø D B E T S U P P E

Til pynt stekte jeg salvieblader og hadde på krutonger. 

*det kan være lurt å ta på seg plasthansker og forkle når man skreller rødbeter for de setter veldig farge - ikke så lett å få den sterke rosafargen vekk

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

#suppe #rødbetsuppe #rødbeter #mat #hjemmelaget #sundt #helse 

Grønnkålchips

  • 01.09.2017, 07:00

Processed with VSCO with g3 preset

Grønnkålchips er skikkelig digg, og det ble en hit hos frøkna her. Jeg hadde nok ikke trodd hun skulle sitte og spise grønnkål med stor begeistring, men det er utrolig hva man liker når man kan være med å lage selv.

Disse er veldig enkle å lage, og de smaker himmelsk! 

 

Ovnen på 170 grader, varmluft.

Du tar en pakke grønnkål, skyller bladene og deler dem opp i passe store biter. Sørg for at de ikke er for store, da er det vanskelig å få dem skikkelig sprø. Hell 2-4 spiseskjeer olivenolje og saften av en sitron (litt mindre om du ikke er så glad i det syrlige) i en plastpose. Legg oppi kålbladene og rist godt så det fordeler seg over alt. Legg bladene på et stekebrett med bakepapir. Ikke legg dem oppå hverandre, de må ha luft for å bli sprø. Dryss over ønsket krydder. Jeg er mest glad i bare salt.

Stekes i ovnen til de er blitt sprø, tar ca 10-15 min. Følg med, det går fort på slutten og vips er de mer brent enn det som er godt.

Nytes!

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

 

 

 

 

#grønnkål #grønnkålchips #mat #snacks #helse #sundt 

Fra pølsebrød til krutonger

  • 24.08.2017, 22:00

Processed with VSCO with f3 preset

 

Tirsdag hadde vi barnebursdag her hjemme, den første faktisk (4 år ❤️), og pølser stod på menyen. Vi hadde pølsekiosk, og det var kjekt for de små som fikk utdelt "penger" de kunne handle for. 

Jeg har en tendens til å handle inn for mye mat, og denne gangen var intet unntak. 70 pølser var kanskje litt i drøyeste laget, men til mitt forsvar så skulle det jo komme foreldre også. Det kunne jo hende at de var veldig sultne etter jobb! Så da har vi et lite overskuddslager da, av både pølser, lomper og pølsebrød. Lomper og pølser er jo greit, det kan man jo fryse ned, verre med pølsebrød. Så da slo det meg i et lyst øyeblikk - krutonger! 

Pølsebrød kuttes i små biter, pensles med litt olje og krydres etter eget ønske. Inn i ovnen, ca 180 grader, til de blir gylne og sprø. Oppbevares på tett glass og brukes i supper og salater - og til snack, det er iallfall populært her

 

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

 

#mat #krutonger #hjemmelaget #tips #barnebursdag 

På kjøkkenbenken

  • 16.08.2017, 06:42

Vannkefir

Processed with VSCO with a6 preset

 

Kaldbrygget kaffe

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

 

Knekkebrød

Processed with VSCO with a6 preset

 

Oppskrifter finner du

H E R

H E R

H E R

 

 

#drikke #mat #knekkebrød #vannkefir #vannkefirkorn #kaldbryggetkaffe #helse 

Urter til vinteren

  • 22.07.2017, 07:08


 

Da vi kom hjem fra Sverige var det fest i pallekarmene våre. Urter og grønnsaker trives veldig godt ser det ut til, og jeg tenkte det var lurt å fryse ned noe for å ha det til vinteren. 

Jeg leste et tips et sted for en siden om å fryse urtene i olivenolje for å bevare de best mulig. Nå står både Timian, Rosmarin, Gressløk og Salvie og koser seg i fryseboksen. Når alt er stivnet legger jeg de over i poser merket med hva de inneholder.

Satser på at dette blir bra, og at vi kan bruke urter fra hagen gjennom hele vinteren.

 






 



#hage #kjøkkenhage #mat #dyrkselv

Brenneslesuppe

  • 07.05.2017, 14:57


 

Vi har laget brenneslesuppe i dag! Det var stas, tenk å lage suppe uten å handle på butikken som snupp sa :)




 

Sånn gjør du:

Plukk brennesleskudd -husk hansker!  Vi fylte opp en middels stor bakebolle. 

Skyll skuddene godt så alt rusk og rask blir borte. Ha litt smør eller olje i en gryte og fres skuddene til de faller sammen. Fyll på med kraft, ca 5-6 dl og la det koke i ca 5 minutter. 
Ta av platen og bruk stavmikser for å få en glatt og jevn suppe. Hell oppi en boks kokosmelk og smak til med pepper. La det koke opp igjen.

Server med godt brød, bacon eller spekeskinke, kokt egg og gjerne litt revet parmesan over. Nam! 

 


 

Nettle soup 

 









 

#mat #brenneslesuppe #side2 #nettavisen #hjemmelaget #plukkselv #sundt #utinaturen

Påskefrokost

  • 15.04.2017, 10:30

Det er så deilig å ha tid til å spise frokost sammen. I dag har vi hatt påskefrokost med rundstykker, godt pålegg, karse og R O S A egg.

Rosa egg var veldig stas og snupp ville helst spise skallet :) 

 


 

Pink eggs today!












#påske #påskefrokost #egg #fargedeegg #diy #frokost #mat #blogg #lørdag #ahintof #nettavisen #side2

Agurkspirer

  • 11.04.2017, 06:33

I år er planen å utvide grønnsakshagen vår. Tidligere har vi dyrket tomater, agurker, sukkererter og mais. I år kutter vi ut maisen, men prøver oss på gulrøtter og rødbeter.

Vi plantet hvitløk i høst så den er jeg spent på hvordan blir. I tillegg har vi litt jordbær, rips, stikkelsbær og rabarbra, og urter selvfølgelig - basilikum, oregano, mynte og gressløk.

Snupp og ei venninne sådde frø forrige helg og nå spirer det som bare det. Morsomt å følge prosessen for ei lita jente. 

På lørdag kjøpte vi pallekarmer og nå er de plassert ut i hagen og skal fylles opp med jord. Vi var også innom Fat og Fe og handlet bokashifrø, så nå er jeg spent på om det blir god jord i hagen. Jeg skriver et eget innlegg om bokashi når jeg er i gang :)

 


 

We are preparing the kitchen garden, Cucumber sprouts.

 






#kjøkkenhage #dyrke #mat #hage #uteliv #spiselig #agurk #spirer #blogg #side2 #nettavisen

Bringebær-remser

  • 07.04.2017, 00:10

 

Hjemmelagede bringebær-remser. De har gått ned på høykant her og nå er det tomt... 

 

4-500 g bær

3-4 ss honning

 

Kjør alt i blender til du får en glatt røre. Smør ut på bakepapir, ikke for tynt og ikke for tykt - blir det for tynt så blir det sprøtt istedenfor seigt.

Stekes på ca 70 grader i ca 3-4 timer. Den skal være tørket på toppen. Ut av ovnen, avkjøles og deles opp i remser. 

 










 

Oppskriften fant jeg H E R

 


 

 Homemade raspberry candy

 



#mat #godis #hjemmelaget #diy #bringebær #mat #sundtsnop #blogg

Lemon and ginger

  • 18.03.2017, 10:23

Jeg har laget litt styrkedrikk mot forkjølelse og andre basselusker.

Jeg har tatt det litt på slump så mengden ingefær og gurkemeie er nok ikke helt den samme som det står i linken under. Jeg tok vekk skall og det hvite på sitronene fordi jeg synes smaken blir litt for bitter. I tillegg har jeg hatt oppi litt honning mens den sto og kjølte seg ned.

Fargen ble knallfin og den sterke smaken gir ihvertfall følelsen av at dette tar livet av det meste av uhumskheter.

 


 

Lemon, ginger, turmeric and honey, good for you!

 


 

Oppskriften fant jeg H E R.

Ha en fin lørdag!



 

#drikke #mat #helse #hjemmelaget #diy #ahintof

Pea soup

  • 05.03.2017, 08:57

 

Jeg er suppe-fan og en av favorittene er ertesuppe med timian og lime. Oppskriften fant jeg i KKliving for lenge siden.

 




4 porsjoner

1 hvitløksfedd
1/2 løk
1 ss smør
500 g ferske eller frosne erter
5 dl hønsebuljong
1/2 dl kremfløte
Litt limesaft
Salt og nykvernet pepper
Creme fraiche
En kvist timian

 



Finhakk hvitløk og fres den så vidt i en varm stekepanne med litt smør. Grovhakk løk og sauter den sammen med hvitløken til den er myk. Tilsett halvparten av ertene, hell hønsebuljongen over og la det koke i ca.20 min. Hell deretter suppen i en blender og tilsett resten av ertene. Bland til en jevn konsistens og ha alt tilbake i kjelen. Kok opp med fløte og smak til med lime, salt og pepper. Server med creme fraiche og timian.

Jeg pleier å steke opp litt bacon og sopp til å ha ved siden av. Hvitløksbaguetter smaker også godt til.

 


 

Pea soup with thyme and lime, one of my favorite soups.

ENJOY!

 



 




 


#mat #ertesuppe #suppe #middag #food #søndag #blogg 
 

 

Om meg

a hint of

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no